torsdag den 17. juli 2014

Kan man finde de perfekte badmintonbolde

Det er meget vigtigt at en badmintonbold besider den rette tempo. Det giver et bedre spil, så badmintonbolden ikke flyver konstant ud af banen, på grund af den har en for høj hastighed, og der bliver lavet oplægninger, fordi bolden ikke har den rette hastighed.
Hovedreglen er, er man placeret bagved den bagerste baglinje og anvender et gennemført underhåndslag, skal bolden placeres på eller lidt efter double servelinjen på modsatte bane. Hvis fjerbolden flyver for hurtig knækkes  x-antal fjer udad på fjerbolden, hvilket vil medføre at den bliver mindre hurtig. Dette gør dog også at bolden går i stykker hurtigere da fjerene bliver bøjet væk fra den optimale form og derfor belastes hårdere.
Det der afgør, hvor fart gal en bold er, er blandt andet vinklen på fjerene, tykkelsen  og vægten på bolden. Når luften er varm, vil der altid være  længere mellemrum imellem molekylerne i luften, og pga. dette bliver det nemmere for fjerbolden at skære gennem atmosferen. Der er en bedre opdrift ved varm luft, fordi luftens fugtighed stiger, når der er varmere. Derimod hvis luften er afkølet, vil luften være tættere, derfor bliver det hårdere for bolden at komme igennem luften. Fugten i atmosferen bevæger sig også nedad, hvilket gør det sværere for badmintonbolden at holde sig flyvende.
De mest holdbare fjer på fuglen er længst ude på vingespidsen. Man bruger maks to fjer af samme fugel til en bolden. Der befinder sig seksten fjer i 1 fjerbold, så det er minimum fjer fra 8 gæs, da der anvendes udelukkende venstre vingefjer eller højre vingefjer ved udvikling af 1 badmintonbold. Gåsens hjerte sidder i venstre side af dens krop og gåsen anvender venstre vinge for at igang sætte med når fuglen skal flyve. Derfor er fjerene på venstre side lidt mere robuste. Fjerene fra højre vinge er knap så gode som dem på venstre side. Netop derfor flosser bolden en smule hurtigere, når der bruges fjer fra højre vinge.
Mine favorit badmintonbolde er fra Yonex og hedder Aerosensa 30. Sidst købte jeg dem på en webshop ved navn sport-net.dk
Det er også ekstremt vigtigt at fugte badmintonbolde før de bruges, da fugten gør fjerene mere smidige og i stand til at modstå flere slag uden at gå i stykker. Du kan fx holde røret over kogende vand i fem sekunder i hver ende og derefter sætte propperne på igen. Når boldene har stået lidt (2 dage) er de klar til at spille med. Du kan læse mere omkring fugtning af badmintonbolde på denne side: http://save-birdie.com/faq/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar