mandag den 26. maj 2014

Badmintonsporten, sommer status

Som en ægte badmintonfan er jeg nød til at give jer en lille opdatering her i sommerpausen. Jeg har lige skrevet lidt løst omkring status på badmintonsporten, for Danmarks vedkommende.

Badminton anses som noget af en spændene aktivitet. Vi i DK gennem tiderne har haft fornemme traditioner som deltager i. Danmark har utallige verdens-mestre, europa-mestre og ikke at forglemme OL mestre under denne sport. Især for år tilbage besad DK en tendens for at styre badmintonsporten i samarbejde med asien. I løbet af de forrige år er en del lande i Europa rykket sig til at komme inden for rækkevide af DK’s sportslige niveau og DK’s position som leder for Europa højest sansynligt trues inden for en ikke så fjern årrække. 
Badminton oplever uheldigvis, som mange øvrige sportsaktiviteter i Danmark stagnerende medlemsantal, som reducere basen af spillere til talentudvikling og i sidste ende medalje vindere ved de betydningsfulde konkurrencer. Derfor bør klubberne handle på anden vis og få højere niveau i den reducerede mængde af udøvere der er til rådighed. En specifik del der er stor fokus på i denne tid er restitution, hvilket forklares som evnen i at genskabe kroppen i bagefter kamp. Størstedelen af udøvere på topniveau kan desværre ikke udholde at udøve mere i forhold til hvordan det er nu, derfor håber klubberne på at få restitutionstiden længer ned og med hjælp derfra få spillerene hurtigere klar til kommende træningssession.
Den vigtigste ting som har enorm vigtighed hos en badminton-spiller vil altid være badmintongrej. Samtlige badmintonatleter har brug for en badminton ketcher der tilgodeser samtlige af de krav der bedes opfyldt fra Badminton World Federation, samt et par badminton sko. Badmintongrej vil altid den gruppe af sportsudstyr hvor der altid vil ske mest inovation på området. Fx har Asiatiske Yonex på stående fod skubbet Guinnesrekorden for hårdeste smash op til 493 kilometer i timen, der udnævner badmintonsporten til den uden sidestykke mest fartgale beskæftigelse i universet.

Du kan læse mere omkring dansk badminton og internationale nyheder på: Badminton Danmark

Ingen kommentarer:

Send en kommentar